Gyakran ismételt kérdések

Frequently Asked Questions

?>

Munkanapokon:
9.00 – 11.00 óráig

Szombaton:
9.00 – 12.00 óráig

A Felügyelet az ügyfélfogadást biztosítja azon személyek számára, akik talált, kóbor, vagy továbbtartani nem kívánt állatokat (kutya, macska) kívánják leadni, akik saját elveszett állatukat keresik, illetve az Ebrendészeti Telepről kívánnak állatot örökbe fogadni, valamint azon látogató személyek, akik az Ebrendészeti Telepen lévő állatokat kívánják megtekinteni a fenti napokon és időpontban van lehetőség.

 • az átvevő nevét, címét,
 • az állat egészségügyi állapotát,
 • az állat fajtáját, faját, nemét, színét, korát,
 • védőoltás(ok) megnevezését, időpontját, az oltási bizonyítvány(ok) nyilvántartási számát,
 • azonosító elektronikus transzponder (bőr alá ültetett mikrochip) sorszámát,
 • az átvevő kötelezettség vállalását arra vonatkozóan, hogy: az állat tartásáról, élelmezéséről és elhelyezéséről megfelelően (biológiai szükségleteknek megfelelően) gondoskodik.
 • az átvevő állategészségügyi, illetve ivartalanítási kötelezettségét arra vonatkozóan, hogy az állatot kombinált és veszettség elleni védőoltásokban részesíti, széles spektrumú féreghajtó szerrel kezeli, valamint az állat örökbefogadásától számított 30 napon belül az állatot ivartalaníttatja és a műtétet végző állatorvos által kiállított igazolást megküldi az Örökbeadó részére.

Debrecen város közigazgatási területén befogott kóbor ebek esetében, az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 48/A § értelmében 15 napig csak az állat tulajdonosának adható ki.

Amennyiben a befogott eb gazdája nem jelentkezett, annak felkutatása nem járt eredménnyel a ki nem váltott ebekkel a Telep a vonatkozó jogszabályi előírások betartásával szabadon rendelkezik. Ennek során a külön meghatározott időn túl az állatokat értékesítheti. Az értékesítésnél az állategészségügyi előírásokat (védőoltás, féregtelenítés) érvényesíteni kell.

A hatóság által jogerősen elkobzott állatok (kutya, macska) elszállítása, illetve átvétele esetén az elkobzott eb volt tulajdonosának nem adható vissza.

Az ebrendészet minden esetben, az állatok kiadása előtt az állatorvossal együtt megállapítja, hogy megvannak-e a kiadás feltételei. Az értékesített állatokat csak veszettség elleni védőoltás beadása és féregtelenítő kezelés megtörténte után adhatja át az új tulajdonosnak.

Nem talál kérdésére választ?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

  Alapelvünk, hogy telephelyünkön állatok életének kioltására ne kerüljön sor.
  Kivételt képeznek azok az állatok, melyek egészségügyi okból kerültek altatásra.